Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Κραυγή απόγνωσης!

Άργος, Τρίτη, 02-08-2011

Από:

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Οδός: Καραγιάννη 11, Άργος, 21200

Προς:

κ.κ. Εισαγγελέα

κ.κ. Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών

κ.κ. Αρχηγούς της αντιπολίτευσης

κ.κ. Διοικητή Τροχαίας Άργους

Κοιν.:

Κ.κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη

Τοπικές εφημερίδες ευρείας αναγνωσιμότητας


Θέμα: Η καταστρατήγηση των πεζόδρομων Άργους από μηχανές και αυτοκίνητα και η παντελής έλλειψη μέτρων για την διαφύλαξη των πεζών.


Αγαπητοί κύριοι που εκπροσωπείτε τους θεσμούς που είτε σας ανέθεσαν οι πολίτες είτε οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι. Η παρούσα επιστολή δεν είναι καταγγελία αλλά κραυγή απόγνωσης.


Μεγάλωσα στο Άργος και θυμάμαι από μικρό παιδί μια πόλη όπου οδηγοί μηχανών και αυτοκίνητων, σέβονταν τα σήματα κατεύθυνσης, τους πεζόδρομους και τις πλατείες και φοβούνταν να παρανομήσουν λόγω της φυσικής ύπαρξης τροχαίας στους δρόμους της πόλης. Προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα, την οποία και έχω εκφράσει επανειλημμένως σε άρθρα μου, είναι ότι η αστυνόμευση είναι περιττή σε μια κοινωνία όπου ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει παιδεία και σέβεται τα δικαιώματα του άλλου. Φυσικά η παιδεία είναι μια θεμελιώδης δομή η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί με νόμους και η οποία προϋποθέτει υποδομές και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ξεδιπλωθούν σε αυτή την επιστολή.


Αγαπητοί Κύριοι, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης του Άργους και συγκεκριμένα στους πεζόδρομους είναι άνευ προηγουμένου και πολύ φοβάμαι ότι αν αφεθεί ανεξέλεγκτη από τους φορείς που εκπροσωπείτε, θα αποκτήσει τη μορφή κεκτημένου δικαιώματος και θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη.


Προφανώς και μιλώ για την καταστρατήγηση των πεζοδρόμων και πλατειών του κέντρου της πόλης από μηχανόβιους και αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν όπου βρουν, χωρίς να σέβονται το δικαίωμα των πεζών συμπολιτών τους. Ειδικά η περίπτωση με τα μηχανάκια που ανεβοκετεβαίνουν τους πεζοδρόμους και τις πλατείες σε καθημερινή και μόνιμη βάση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας αλλά και την δική μας, έχει πάρει τεράστια έκταση. Ταυτόχρονα, αυτοκίνητα μπλοκάρουν τις εισόδους των πεζοδρόμων, σταθμεύουν πάνω στους πεζόδρομους και μπροστά σε προσβάσεις ΑΜΕΑ και καταστρέφουν κολονάκια και πλακόστρωτα όπου αυτά δεν βολεύουν τους οδηγούς τους.


Αυτή η εικόνα που περιγράφω με επιείκεια, είναι η εικόνα που και εσείς εισπράττετε ως μέλη της κοινωνίας μας και για την οποία είστε υπεύθυνοι. Σας παρακαλώ θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παρούσα επιστολή και να αναλάβετε τις ευθύνες σας στο μέτρο που σας αναλογεί, πριν ξεφύγει τελείως η κατάσταση και θρηνήσουμε θύμα τροχαίου.


Με εκτίμηση,


Παναγιώτης Αποστολόπουλος

2 σχόλια:

ΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

From: Takis Apostolopoulos
Sent: Tuesday, August 02, 2011 12:25 PM
To: pressoffice@yptp.gr
Subject: Re: Υ/Ο Υπουργού

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
ΤΡΟΧΑΙΑ 1020/10/55/2-8-11
ΔΗΜΟΣ 29583/2-8-11

ΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

From: Takis Apostolopoulos
Sent: Tuesday, August 02, 2011 12:53 PM
To: argolida@otenet.gr;
dimosiografos2004@yahoo.gr ; dimosiografos2009@yahoo.gr ; dimosiografos2009@hotmail.com ; enimeros@otenet.gr ; argolika@otenet.gr ; argiako@gmail.com ; moustair@otenet.gr ; eidisis@hotmail.com
Subject: ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

Αγαπητοί κύριοι,

σας αποστέλλω επιστολή μου που αφορά την κατάσταση που επικρατεί στους πεζόδρομους του Άργους, η οποία επιδόθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Άργους με αρ. πρωτ.: 29583/2-8-11, στον Διοικητή τροχαίας Άργους με αρ. πρωτ.: 1020/10/55/2-8-11 και επίσης εστάλη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με email και στον Εισαγγελέα Ναυπλίου με συστημένο φάκελο και παρακαλώ για την δημοσιοποίησή του από της εφημερίδες σας.

με εκτίμηση,

Παναγιώτης Αποστολόπουλος